5 de noviembre de 2013

Anem de Convivències a Gombrèn!

El passat dijous 10 d'octubre, els alumnes de 4t d'ESO vam anar de convivències a Gombrèn, un petit poblet del Ripollès on va néixer el fundador de la nostra escola: Sant Francesc Coll.

Després de quasi dues hores d'autocar, vam arribar vora les 10 del matí, i de seguida ens vam posar a esmorzar per agafar forces, després d'una petita xerrada sobre el que faríem, i una petita explicació de la vida del Pare Coll.

Vam esmorzar a la casa del Pare Coll, des de on es podia veure el balcó des d'on ell jugava a fer de capellà de petit i en acabar, les nostres tutores, la Mercè i l'Helena, i també la Núria, ens van fer posar en rotllana i ens van explicar la primera activitat del dia: conèixer-nos a nosaltres mateixos. Va ser així com cada un de nosaltres vam voltar pel poble i vam seure en un lloc tranquil i completament sols durant 20 minuts per poder respondre unes preguntes per a poder-nos conèixer millor. 

Passats els 20 minuts, vam fer un joc per seure al costat d'un company a l'atzar. Havíem de marxar amb ell i, seguint les preguntes d'abans, intentar conèixer-lo  millor. Va ser molt interessant, perquè al posar-ho en comú ens vam adonar de la quantitat de coses dels nostres companys que no sabíem i que mai ens havíem preguntat. Dotze anys amb les mateixes persones sense saber a on voldrien viatjar o quin és el seu animal preferit!

En acabar, vam anar a la capella, que en els temps de Sant Francesc Coll va ser la cuina o s'ajuntava la família vora el foc i on ell mateix va néixer, i  vam fer una petita pregària.

La nostra visita a Gombrèn s'havia acabat. Però no l'excursió. Vam tornar a pujar a l'autocar i ens vam dirigir cap a Ripoll. Allà vam dinar i vam aprofitar per passejar i passar una bona estona amb els nostres amics.


A la tornada, alguns van descansar a l’autocar, mentre que d’altres seguien de marxa.  Vam gaudir d’un bon dia que ens va acompanyar per passar no solament amb els amics, sinó també amb nosaltres mateixos.

Sònia i Mireia M.